Tak, takie małe co nieco na podwieczorek...
albo miły wieczór we dwoje.
albo miły wieczór we dwoje.
Jest delikatny jak piórko, a przygotowanie go zajmie wam
może 10 minut.
może 10 minut.
Bezę można zrobić lub kupić gotowe blaty w cukierni.
Jeżeli chcemy zrobić to na każde 1 białko -1 łyżka cukru i 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.
Do naszego torciku najlepsza bedzie masa z bitej śmietany i czekolady.
Składniki:
400 ml śmietany 30 %
2 śmietan-fixy
2 łyżki cukru pudru
8 kostek czekolady
Czekoladę z dwoma łyżkami śmietanki rozpuszczamy nad
garnkiem z gorącą wodą i studzimy.
Zimą śmietanę ubijamy dodając cukier puder, śmietan-fix
i przestudzoną czekoladę.
Przekładamy gotową masą blaty i deserek gotowy.
Jeszcze tylko kilka borówek dla podkreślenia smaku czekolady
i wieczór zapowiada się pełen słodyczy :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz