Malinka w galaretce"


To ciasto typu:- kurde zapomniałam, za godzinę mam gości.
Nie potrzeba do niego ani mega zdolności kulinarnych ani odpowiediej temperaury pieczenia ( piecze sie go w lodówce haha)
i jest mega szybki w przygotowaniu.



Składniki:
kruche ciasteczka 220g cynamonowe lub czekoladowe
100 g roztopionego masła
4 galaretki 
300 g malin
400 g śmietany
1 śmietan fix

Ciasteczka tłuczemy na drobno i mieszamy z rozpuszczonym masłem.
Gotową masą wykładamy spód foremki i wkładamy do lodówki.

Maliny płuczemy i delikatnie suszymy ręcznikiem papierowym.
Wysypujemy na przygotowany spód.
Galaretki rozpuszczamy w 7 szklankach goracej wody, i lekko tężejące 
wylewamy na maliny.
Wierzch naszego ciasta dekorujemy śmietaną ubitą z 2 łyżkami
cukru pudru i przestudzonym śmietan-fixem.

Wkładamy do lodówki na godzinke i gotowe.








0 komentarze:

Prześlij komentarz