Mus czekoladowy


Czekolada jest dobra na wszystko, tylko nie należy z nią przesadzać ;)
Odrobina takiego deseru każdemu wyjdzie na zdrowie,
a błogi stan przyjemności po tak delikatnym musie czekoladowym 
nie do przecenienia...


Składniki:

3 jajka
3 łyżki cukru 
250 ml śmietany 30 %
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy z cukrem na białą masę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do ubitych żółtek.
Białka ubijamy i delikatnie mieszamy z powstałą masą czekoladową.
Śmietanę również ubijamy i dokładamy do masy 


Tak powstały delikatny jak puch mus czekoladowy, 
osłodzi nam niejedno brzydkie i deszczowe popołudnie 
pozostawiając błogi uśmiech zadowolenia na naszych twarzach :)
Możemy podać z malinami i bitą śmietaną, lub musem malinowym.
Smacznego.








0 komentarze:

Prześlij komentarz