Soczyste żeberka


Jeszcze dzisiaj czuję zapach świeżo upieczonych żeberek z grilla...
Heh, taki sposób spędzania czasu lubię najbardziej,
dobre jedzonko i dobrzy znajomi. 
Ale może i wy skorzystacie z tego przepisu, smakując później soczyste żeberka z grilla.



Sposób na żeberka jest bardzo prosty, należy je uprzednio ugotować w przyprawach;dodajemy kostkę rosołową , cebulę, sól, pieprz, liście laurowe.

Po ugotowaniu przygotowujemy marynatę;
(Na około 50 dag żeberek)

4 łyżki keczupu 
4 łyżki miodu
4 łyżki ostrej musztardy
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
pieprz ( ja uwielbiam pieprz cytrynowy)

Czekamy godzinę aż żeberka przejdą tymi wszystkimi smakami,
i prosto na grilla.

A na grillu wyglądają tak...




Życzę smacznego :)


0 komentarze:

Prześlij komentarz