Delikatna przekąska z cukinii i sera pleśniowego


Czasami nie mamy ochoty na zwykła kanapkę
ale na coś pysznego, choćby maleńkiego ..
No i żeby było lekkie ...
Ta przekąska spełnia te wszystkie życzenia, mało tego
jest bardzo prost i baaardzo szybka.




Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/4 małej cukinii
serek topiony z serem pleśniowym (do kupienia w Lidlu)
lub ser Brie

Cukinie kroimy w cieniutkie paseczki (najlepiej skrobaczką ) i podsmażamy na oliwie, dodajemy odreobinę soli do smaku.
Jak ostygnie cukinia kładziemy ją na pokrojone w kwadraty ciasto francuskie, na wierzch kładziemy kawałek sera. zlepiamy boki kwadratu po przekątnej, tak aby powstał trójkąt.

Pieczemy 15 minut w 150 stopniach.

I w taki oto sposób mamy delikatną popołudniową przekąskę ...w dodatku pyszną :)
życzę smacznego.



0 komentarze:

Prześlij komentarz