Krewetki w cieście



Jak to się mówi "odrobina egzotyki w kuchni nikomu nie zaszkodzi"
a jedynie wyjdzie na dobre...
Warto jest przekonać się do potraw odrobinę innych, 
dla wzbogacenia naszego smaku i urozmaicenia codzienności.
Dzisiaj polecam krewetki w cieście,
danie smaczne i delikatne, a zarazem proste w przygotowaniu.









Krewetki po rozmrożeniu płuczemy i marynujemy w sosie sojowym
około jednej godziny w chłodnym miejscu.

Przygotowujemy ciasto:

1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1 jajko
1/2 szklanki mleka
pół łyżeczki proszku do pieczenia 

Przyprawy:
sól, papryka słodka, czosnek granulowany   

Krewetki osuszamy i zanurzamy w cieście (powinno być gęste).
Smażymy bardzo krótko na mocno rozgrzanym oleju,
aby pozostały delikatne.
Dla wzbogacenia smaku, można je zaserwować z ostrym sosem Tajskim.
Gorąco polecam, i życzę smacznego.











0 komentarze:

Prześlij komentarz