Jeszcze dzisiaj czuję zapach świeżo upieczonych żeberek z grilla...
Heh, taki sposób spędzania czasu lubię najbardziej,
dobre jedzonko i dobrzy znajomi.
dobre jedzonko i dobrzy znajomi.
Ale może i wy skorzystacie z tego przepisu, smakując później soczyste żeberka z grilla.
Sposób na żeberka jest bardzo prosty, należy je uprzednio ugotować w przyprawach;dodajemy kostkę rosołową , cebulę, sól, pieprz, liście laurowe.
Po ugotowaniu przygotowujemy marynatę;
(Na około 50 dag żeberek)
4 łyżki keczupu
4 łyżki miodu
4 łyżki ostrej musztardy
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sosu sojowego
pieprz ( ja uwielbiam pieprz cytrynowy)
Czekamy godzinę aż żeberka przejdą tymi wszystkimi smakami,
i prosto na grilla.
A na grillu wyglądają tak...
Życzę smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz