Owocowa konfitura z korzenną nutą



Czas na przyrządzenie słodkich konfitur,
które zamknięte w słoiku przypomną nam słodkie chwile
spędzone w sadzie w blasku słońca.






2 kg jabłek 
1 kg wypestkowanych brzoskwini
3 pomarańcze
3 banany
1 łyżeczka: imbiru, gałki muszkatołowej, kardamonu
1/2 szklanki białego wina
3 cukry trzcinowe Diamant

Jabłka dokładnie umyć, podzielić na cząstki i dokładnie


usunąć gniazda nasienne.

Banany i pomarańcze obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić na drobne części.
Wszytko razem przesmażyć aby nabrało jednolitej konsystencji.
Dodać przyprawy i wino.
Pod koniec smażenia dodajemy cukier trzcinowy,


który dodaje delikatności i podkreśla smak konfitur.

Smacznego ♥



0 komentarze:

Prześlij komentarz