Grillowane warkocze drobiowe z boczkiem i pietruszką


Planujecie grilla i nudzi was ciągle to samo. 
Dzisiaj przedstawiam wam pomysł, jak wykorzystać
filet z kurczaka w smaczny sposób.


Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
plasterki wędzonego boczku
natka pietruszki

Marynata:
1 łyżka słodkiego sosu chili 
1 łyżka sok z cytryny
pieprz ziołowy

Filet z kurczaka płuczemy, osuszamy i marynujemy około godzinę.
PO zamarynowaniu  kroimy w jak najdłuższe paski.
Między dwa paski kurczaka dajemy pasek boczku
i składamy całość w warkocz.
Spinamy wykałaczkami i pieczemy na grillu.
Po upieczeniu posypujemy natką pietruszki.

Prosty i szybki sposób na soczystego fileta prosto z grilla. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz