Ciasto czekoladowe


Mam dla was dzisiaj przepis, który często wykorzystuje; 
dlaczego - bo jest prosty, szybki i zawsze się udaje. 
Mało tego, nie potrzeba do niego jajek i doskonale służy
w razie awarii w stylu - przyjdą goście ,a my nie mamy nic
słodkiego żeby ich poczęstować.


Ciasto:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki startej ciemnej czekolady
8 łyżek oleju
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki octu winnego jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wody

Składniki po prostu mieszamy ze sobą i tyle.
Po upieczeniu ( pieczemy około 30 minut w 150 stopniach)
mamy pyszne ciasto czekoladowe, które jest baardzo smaczne.
Dla zachwycenia gości ( albo tej najważniejszej osoby w życiu)
możemy upiec je w filiżankach.




                                         Życzę smacznego. 

0 komentarze:

Prześlij komentarz