Sernik wiedeński


Sekretem tego ciasta jest przygotowanie..
Jak popracujemy nad produktem to otrzymamy wyśmienite ciasto, jak nie
...efekt tez będzie odpowiedni...


Składniki: ( porcja na pełną tortownicę )
1, 20 kg sera białego półtłustego
20 dag masła
6-8 jaj dużych
30 dag cukru
2 budynie z prawdziwą wanilią

Na początku przygotowujemy ser, najlepiej jak go zmielimy trzy razy
(lub kupimy dobry ser trzykrotnie mielony )
Masło, cukier i żółtka ucieramy aż cukier się utrze, i dodajemy do sera.
Pianę z białek ubijamy i dodajemy do masy serowej bardzo delikatnie mieszając.
(od tego zależy puszystość 
Na samym końcu dodajemy budynie.
Jak mamy ser zbyt gęsty można dolać około 100 ml śmietanki 30%.

Pieczemy około godziny w 150 stopniach
(lepiej w niższej temp i powoli 
sernik nie wyschnie, a skórka będzie pięknie brązowa ) 

Życzę smacznego i przyjemnego delektowania rozpływającego się serniczka ...













0 komentarze:

Prześlij komentarz